03.04.2016 3404

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1993 yılında Atatürk Mahallesi, Şeref Sokak 1/6 paftada okul inşaatına başlanmıştır. Okul inşaatı 24 Eylül 1994 yılında tamamlanarak okul hizmete açılmıştır. Kadıköy'de altı yıl İlköğretim Müdürlüğü yapmış, Türk Eğitimine kırk yıl hizmeti olan, 34 adet TAKDİRNAME alarak  "Ülkü Eri" unvanını alan değerli eğitimci Sait Cordan'ın adı okulumuza verilerek okulun adı SAİT CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur.

Okulumuz 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında Müfredat Laboratuvar Okulları (MLO) kapsamına alınmıştır. Üretim sürecinin esnekleştiği ve küresel rekabetin giderek arttığı bir dönemde değişime çabuk uyum sağlayabilecek, "öğrenen örgüt" anlayışının egemen olduğu, öğrenci merkezli, zenginleştirilmiş öğretim programları ile öğretimin yapıldığı MLO'lar birer çekim merkezi olma özelliği taşıyordu. Toplam Kalite Yönetimi (TKY) anlayışını kendisine ilke edinen bu okullarda öğrenci memnuniyeti ön planda tutulmuş ve daha demokratik bir okul iklimi ve kültürü yaratılmaya çalışılmıştır.

2012-2013 Eğitim öğretim yılında sekiz yıllık zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla okulumuz 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ilköğretim okulu ortaokula dönüştürülmüştür. Bu tarihten itibaren Sait Cordan Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam edilmiştir. 2014 yılında Atatürk mah.2.Cad. 4/2 adresinde yeni binasına taşınan okulumuz 30 derslik, 1 müdür 3 müdür yardımcısı, 57 öğretmen, 1058 öğrenci, 8 yardımcı personel ile eğitim öğretime devam etmektedir.